Choď na obsah Choď na menu
 


Elán ping-pong 2024

21. 4. 2024

    S myšlienkou usporiadať ping-pongový turnaj prišiel Julo na prvej brigáde na kurtoch. Jano hneď ponúkol stoly, ktoré sme preniesli do športovej haly a hralo sa. Prišlo až 17 hráčov, ktorých doky Juraj rozlosoval do dvoch skupín. Hralo sa na dva hrané sety do 11 a väčšina od najmladšieho Paťka Vršo V. až po dokyho Juraja oprášila svoje raketky po dlhých rokoch. 

    O výsledky až tak nešlo a každý jeden predviedol svojský pinčes. Dalibor bol vo výmenách zo všetkých najrýchlejší a v mestskom derby s Mišom sa rozišli nerozhodne. Mišo sa zoznamoval so svojou novučičkou ešte voňavou raketkou postupne a zaznamenal veľký progres. Ľubo ukázal veľmi slušný bekhend, ale v koncovkách niektorých setov ho neposlúchal forhendový drive. Klobúk dole pred zrelým päťdesiatnikom Sulim, ktorý aj napriek zranenej nohe bojoval do poslednej chvíle o postup zo skupiny. Nakoniec ho tesne predbehli doky Juraj, preferujúci nemilosrdnú agresívnu hru z oboch strán a Luky Vršo IV., ktorý vynikal vysokou Krtíšskou obranou po vzore svojho trénera. Julo bol prekvapením skupiny a so svojou pestrou veľmi ťažko čitateľnou hrou ničil jedného súpera za druhým. V nerozhodnom zápase o víťaza skupiny odohral proti  Vršovi I. najdlhší víťazný set turnaja 18:16.

   V druhej skupine Miloš začal sľubne, ale skorší odchod mu nedovolil rozvinúť svoje umenie. Zlatka a Mimka sa v náročnej  mužskej konkurencii nestratili a pri troške šťastia mohlo mať vyhratých setov aj viacej.yes Na postup vyzerali Dodo ml. aj Stano, ale rodinné povinnosti im zahatali štvrťfinálové plány. Dostal sa tam trpezlivý Fiťo, ktorý lepšie zvládol zápas so Sulim ml a náročné sety s dievčatami. Jaro odohral skvelé sety a profesorská hra s minimom chýb ho pretlačila ďalej aj spolu s Paťkom Vršo V., ktorý sa zase snažil hrať rýchlo a agresívne. Jediný profesionál Janči nestratil ani set.

    V štvrťfinále Jaro porazil Jula v nerváku veľmi tesne v troch setoch a v derby bratov z akadémie na Vinohradníckej bol o malý chlp lepší Paťko Vršo V. Ten potom zatápal v semi aj svojmu trénerovi a nechýbalo veľa k prekvapeniu a tým aj ku koncu akadémie.angry Víťazom sa nakoniec jasne bez straty setu stal Profík Janči a zaslúžene si prebral aj šek s astronomickou výhrou.

 

Náhľad fotografií zo zložky 2024 - Elán ping pong